Da var vintersesongen over for denne gang.. nok en spesiell sesong med mye avlysninger, men likevel ble det noen prøvestarter på oss her i nord. For Chelsea sin del gikk vintersesongen hennes i vasken da korsbåndet hennes røyk i Januar på glattisen og hun måtte opereres. Planen var da å satse på Norberta i AK, men hun fikk selvsagt løpetid i Februar. Da ble det til at jeg stilte Rudiger i UK i stedet selv om jeg egentlig var litt usikker på om han var klar, men han skuffet ikke. Rudiger fikk 2 flotte premier på 4 starter i Trøndelag; 2- og 1.UK og da 1.premien var i boks på selveste 1års dagen hans meldte vi også på Arctic Cup!

Bonus’n med å stille i Trøndelag på Rypeprøven var at vi fikk med Rag’n’Bone Oliver og førstegangseier: Vegard Lillebø på sin aller første jaktprøve-start. Kjempegøy å få se de i aksjon, Ollie gikk imot kullbror’n i sitt første slipp og de jobbet knallbra begge to. Rudi fikk også gå imot kullbror Ruffen på NBK sin prøve i Meråker, og han imponerte også veldig på tungt føre.

Som oppdretter ble gleden stor når kullsøsteren Rebella også kvalifiserte seg til AC og fikk 2 og 1.premie UK på Gallokprøven. Dessverre ble Arctic Cup’en avlyst, men da ble det til at vi stilte Norberta på Ranaprøven i stedet, og der ble det premie på Norberta alle 3 dagene; 2.AK fredag, 3.AK lørdag og 2.AK på Søndagen! Rudiger var påmeldt men ble stilt kun 1 dag, han syns det var litt for gøy å løpe på turbo-føret så han gikk litt for stort i det kuperte terrenget som var anvist, han er enda ung så han skal få lov til å «modnes» litt til høsten.

Når formen til Norberta var så bra samt været så flott og eier’n er en smule «gal» så ble det til at vi stilte på sesongens siste prøve på Saltfjellet i Regi av Salten FKF, til tross for at jeg hadde jobb-helg og vi fikk pinadø premie der også… 2 x 2.AK på begge dagene vi stilte!

Oppsummert (nesten) 50% premiering på Rudiger i UK og 100% premiering på Norberta i AK i vinter, det er slettes ikke så verst selv om målet selvfølgelig var å få en 1.premie AK, men vi fikk jo istedenfor en 1.premie UK litt tidligere enn forventet. 🙌😁

Rebella av Valhall avsluttet også vintersesongen på topp med nok en 1.UK på Sennalandsprøven. Nå blir det litt roligere tider fremover med apport- og utstillingstrening. 👍 Det skal bli artig å arbeide videre med disse 2 og det skal bli ekstra artig å se de andre i P- og R-kullet, når de kommer til å starte til høsten! Vi krysser fingrene for at vi ser en håndfull med Valhall-hunder på startlisten i Norsk Derby 2021! 🤞😁👌