Valpekull

Vi planlegger å ha et kull på Chelsea nå der det forhåpentligvis vil bli født valper i Januar 2018, og vi har bestemt oss for å bruke Reisavannet’s ZB-sam. Sam eies av Tor-Eivind Båtnes som holder til på Storslett i Troms.

Chelsea
Reisavannet’s ZB-sam

Av Jaktprøveresultater har Sam 8 x 1.premie UK, samt 2.VK kval og 3.VK Finale i Arctic Cup 2014. På Utstillig har han «Good» i Brukshundklasse. Han har A-hofter og Hq-tall: 0.98

Sam er en meget behagelig hund, og en sterk søker. Han har rikelig med jaktlyst og stor fart. Flink til å bruke vind og terreng, er stødig i fugl og har ikke minst et trivelig gemytt.

Chelsea er en god jakthund som er god til å finne fugl og hun tar som regel vare på sine sjanser. Hun holder god kontakt og reiser fugl meget villig. For mer info om Chelsea og hennes resultater se på “HUNDENE VÅRE”.

Vi har god tro på at denne kombinasjonen vil gi gode og friske jakthunder som er rolige å ha i hus med MYE jaktlyst, stor fart, gode viltfinnere, lettdresserte og godt gemytt og selges fortrinnsvis kun til jegere og jaktprøveintresserte.

Fiktiv Stamtavle: Chelsea – Sam Innavlsgrad: 0%

Kullet er i henhold til retningslinjene i Norsk Breton klubb og gir følgende indeks-tall:

Hofter: 123 + 119 = 242, Jaktlyst: 161 + 112 = 273, Viltfinnerevne: 134 + 93 = 227.

Chelsea har hatt 1 kull tidligere som du kan lese mer om her: http://www.valhall-kennel.net/l-kullet/

Intresserte valpekjøpere kan ta kontakt med: Randi Mathisen, Lilleåsen.18, 8610 Mo i Rana. Mob.+ 47 948 90 520 mathisen.randi@gmail.com

Vi følger det franske systemet når det gjelder navngiving av valper. http://ceb-us.org/the-epagneul-breton/naming-convention.html

I nesten et århundre, har det franske registeret for hunder fulgt et system for navngiving som gjør det enkelt å bestemme alderen på en hund ved sitt registrerte navn. Gjennom årene ble bokstavene K, Q, W, X, Y og Z eliminert fordi det var vanskelig å finne navn som begynner med dem på fransk. Hvert 20. år alfabetet starter pånytt.

Det er ingen tilsvarende navngiving regler for registrering av hunder i Norge, men noen Breton oppdrettere og eiere velger å følge den franske tradisjonen.