Jeg hadde satt meg som mål å stille Norberta på Apportprøve i UK iløpet av sommeren og det var en ganske tidkrevende prosess som det ofte er å trene apport. Hun var kjempeflink og enkel å trene her hjemme i huset men så snart vi kom ut døra eller på et nytt sted så ville hun ikke hente noe.. Jeg fikk virkelig satt tålmodigheten min på prøve men det nyttet for plutselig så «løsnet» det for ho og ho begynte å hente utlagt fugl. Vann- apport hadde jeg ikke rukket å trene på i det hele tatt mest pga. temperaturen og at jeg ville ha henne til å hente stødig på land før vi begynte med vann. så det var et skikkelig spennings-moment. Heldigvis visste jeg allerede at hun likte å svømme for hun la nemlig på svøm midtfjords etter en måse når vi var på en liten tur i fjæra. 😀

Prøvedagen kom og jeg følte meg overhodet ikke «trygg» på oppgaven, men jeg tenkte at det blir ivertfall god trening. Jeg bestemte meg for å ta en liten general-prøve test for oss selv i skogen på vei til prøvestedet i Grønnfjelldal og det gikk greit, så da tenkte jeg at det viktigste for meg og hundene er at vi får en positiv opplevelse. Tiden fra vi ankom til vi skulle i ilden gikk forferdelig fort men til min store glede så sprang Norberta rett ut i søk, og fant rypa og til min store glede tok hun den opp og kom med den inn til meg. Da blir man utrolig glad og lykkelig, så innser man fort at shit nå må vi ta vann-apporten også som vi overhodet ikke har fått trent på! Men jeg tenkte nå bare at det får gå som det går for vi har ihvertfall Apportbeviset i boks.

Apportbeviset i boks.

Det var vel kun 3 UK hunder taklet søk-apporten så det var nesten rett etterpå søk-apporten var gjennomført så skulle de apportere i vann, jeg tenkte bare det får «bare bære eller briste» vi prøver oss først vi.. rypa kastes i vannet og eg sier: » Apport!» til Norberta som går rett uti vannet, svømmer ut, griper rypa og kommer i retur med rypa til meg som om hun ikke har gjort noe annet i hele sitt liv… Poengsum: 10(søk)-10(vann) Totalt: 20 poeng som er Max Score og hun ble kåret til prøvedagens beste UK – hund, da vart jeg bra glad stolt av litj’goille mitt ja! 😀

https://breton.no/2019/07/1uk-apport-til-norberta-av-valhall/

Som om ikke det var nok så stillte jeg også Eros i AK samme dagen og han skulle jo ikke være noe dårligere han nei! Han gjorde jobben prikk-fritt den lørdagen og fikk Poengsum: 10(søk)-10(vann)-10(spor) Totalt: 30 som er Max Score! Gud kor gla eg vart assa… I tillegg fikk han Eros også en 2.AK Apport på Søndagen. 🙂

https://breton.no/2019/07/1ak-apport-til-eros-av-valhall/