Noen ganger går ikke ting helt etter planen, vi hadde egentlig tenkt å ha et kull på Norberta på løpetiden som nettopp har vært. Jeg forventet egentlig at hun skulle komme i løp på sen-høsten 2023, men hun presterte altså å få løpetid i desember og det lot seg dessverre ikke å få gjennomført en tur til Danmark nå før Jul, så da får vi heller satse på en Danmarks tur til sommeren/høsten 2024.

Det er en stor utfordring å finne gode kombinasjoner av avlsdyr for tiden her i Norge bla. fordi det er ofte de samme forfedrene som ligger bak andre gode hunder her til lands. Jeg var på utkikk etter en hannhund å utavle med og ikke innavle på linjene vi har i Norge idag. Jeg ble tipset om dansken Cody på en jaktprøve i Sverige, i utgangspunktet var jeg ute etter en ren utavls-kombinasjon men da jeg gjorde research ifjor oppdaget jeg at en fransk hund ligger bak i begge morslinjene; Obene De Saint Lubin som er i tipp – oldemor generasjonen til både Cody og Norberta som gir en innavlsgrad: 0,977% (Beregnet på 5 generasjoner)

Tanken min som oppdretter bak denne kombinasjonen er å prøve å avle friske hunder ved å kombinere 2 sterke HD – linjer på morssiden bak begge hundene. Norberta har i sine 2 tidligere kull avlet bra hofter der kun 1 av 12 avkom har fått C hofte. Mors-linjen til Cody er blandt de beste HD-linjer i Danmark og jeg krysser alt jeg har for at dette blir en bra kombinasjon med Norberta. Ellers er det kjente og godt meritterte hunder bak i stamtavlen til Cody som vi allerede har i Norge pr.idag, så denne kombinasjonen vil igrunn ikke tilføre noe helt «nytt blod» i så måte her til lands.

Aulumboen’s Q-Cody sitt beste resultat på jaktprøve er 1.AK på Markprøve i Danmark. Cody har A-hofter med HD-Index: 111 og han har oppnådd Excellent i Brukshundklasse med CK&CERT på utstilling. Avlshund i Dansk Breton Klubb https://breton.dk/breton/aulumboens-q-cody/

Norberta av Valhall har en premieringsprosent på hele 80% i UK og 51,1% samlet UK, AK og VK. På utstilling har hun oppnådd Excellent med CK&CERT i Brukshundklasse på utstilling. Norberta har A-hofter med HD-indeks: 109 og hun er fri for LTV. For mer info og bilder av Norberta sjekk siden hennes: http://www.valhall-kennel.net/norberta-av-valhall/

Jeg håper og tror at denne kombinasjonen vil gi avkom med en stor porsjon jaktlyst og som er greie å dressere. Begge hundene er utmerkede jakthunder med godt gemytt og vi forventer avkom med god helse og gode viltfinneregenskaper. For mer info er det bare å ta kontakt på mail: randichristinsmith@gmail.com