Året 2020 er nå blitt historie så nå skal jeg forsøke etter å oppsummere dette året så godt jeg kan, og når jeg tenker tilbake på året som nå har vært så har det vel i grunn ikke vært et så «dårlig» eller ille år for oss til tross for at det har vært et år preget av sosial distansering og avlysninger. Året 2020 startet på absolutt beste måte med å ha valper i hus! 💗🐶 P-kullet som ble født 04.12.2019 som ikke var leveringsklare før i mnd. skiftet Januar/Februar. P-kullet var et hærlig kull med 6 flotte valper; 5 hanner + 1 tispe. Veldig spennende kombinasjon og begge sitt første kull som det har vært kjempemoro å følge utviklingen til gjennom året med den siste gledelige nyheten på selveste julaften at ivertfall 2 av 6 er HD-røntget fri for HD! Link til side om: P – Kullet

Norberta vår mottok også prisen for Årets Unghund 2019 under Årsmøtet til NBK i Februar ! 🥳

Så kom den triste sjokk-beskjeden om at den eneste kullbroren til Norberta han Newt Scamander av Valhall var blitt påkjørt og dessverre pådratt seg så store skader at han måtte avlives. Jeg ble oppriktig knust når jeg fikk denne beskjeden og laget en egen minneside for Newt: http://www.valhall-kennel.net/2020/02/23/til-minne-om-newt-scamander-av-valhall/

Ting gikk slag i slag og vi hadde bestemt oss for å ha et siste kull på vår 7 år gamle Chelsea før hun ble Veteran og siden vi allerede nettopp hadde hatt valper i hus. Chelsea fødte R-kullet den 07.03.2020 på samme dagen som Norberta hadde sin første start i AK med premiering! Lars var dermed «jordmor» for de 4 første valpene inntil jeg kom hjem fra jaktprøve og tok imot resten av valpene. 💗Link til side om: R – Kullet

R-kullet var også et hærlig og jevnt kull som holdt oss i full vigør under pandemien som da hadde startet men det ble jo litt usikkerhet rundt hvordan sosialiseringen/miljøtreningen og ikke minst leveringen av valpene skulle foregå, men det hele gikk i grunn ganske problemfritt for seg bortsett fra at vi fikk en uventet kansellering av en av våre valpekjøpere og det hele endte til slutt opp med at vi selv fikk en «Bonus» hund nr.7 i flokken vår: Rudiger av Valhall og det er ikke en avgjørelse som vi har angret på hittil, han er virkelig en blitt en kanonflott hund med stort potensiale så det er bare opp til meg å fortsette å utvikle ham.

Rudiger av Valhall
Rudiger av Valhall

Selvsagt er det mye jobb med så mange hunder da men vi har jo «4 pensjonister» som ikke krever all verden. Høydepunktet i år for våre «pensjonister» var vel bursdagsfeiringen for vår eldste herremann Ares som fyllte hele 15år den 05.11.2020! <3

Hadde egentlig store planer om å dra til Sverige å jakte Skogsfugl høsten 2020 men det gikk jo rett «ad undas» men vi hadde til tross for «lockdown» og pandemi noen utstillings- og prøvestarter på Van’t Passant Heart of Chelsea som oppnådde:

 • 3 x 2.AK Apport på Apportprøver.
 • 2.AK Skog på Salten FHK’s Skogsprøve.
 • 1.AK Skog på Tiurprøven, Tiurn jakt, hionn og fiskeklubb.
 • 2 x Excellent i Veteran klasse på utstilling.
 • ÅRETS HUND 2020 i RANA JFF !
 • Elitehund i NBK

og Norberta Av Valhall som oppnådde:

 • 2.AK Høyfjell Vinter på Hattfjelldal Jakt & Fiskarlag sin vinterprøve i Mars.
 • Very Good og Excellent m.CK, 2.BTK, Res.Cert i Brukshundklasse på utstilling.
 • 2AK Høyfjell Høst på Bodøprøven 2020.
 • Nr.3 Årets Utstillingshund i Rana JFF!
 • Vant den uhøytidelige 2.juledags Ribbecupen til Rana JFF.

Rudiger av Valhall debuterte på Valpeshow og oppnådde:

 • Hederspremie, Best i Rasen Valp 4-6mnd.

Så alt i alt; et egentlig ganske bra og innholdsrikt år 2020 for våre 4-beinte og oss. Det tristeste for meg personlig var å miste min egen bestemor den 12.August. R.I.P. Christine Beryl Smith. På grunn av Covid-19 så fikk familien ikke besøke henne på sykehuset så ofte og det har vært skikkelig trist å leve med og at hun sikkert følte seg veldig alene der stakkars. 😢

Nanny
Rest in peace my dear grandmother. 💔 Christine Beryl Smith 03.April 1931 – 12.August 2020. Whenever I see pretty flowers especially red geraniums I’ll always think of and remember you.🌺

Det sier kanskje litt om oss og vår livsstil at vi egentlig ikke har merket så veldig store endringer her hjemme ifht. pandemien de største endringene har jo vært forbeholdt arbeidsplassen, men det som jeg virkelig har savnet i år er å gi klemmer til folk når man møtes og dra på besøk til hverandre når vi selv måtte ønske. Vi er jo mennesker som trenger kontakt og nærhet til andre mennesker tross alt, så derfor gleder jeg meg til vi kan klemmes med hverandre igjen. <3

Sometimes life gets weird. Hang in there, it gets better. ~Tanner Patrick

Har jo fått til et par treningsturer iløpet av året og den aller siste nå i Romjula før nyttår sammen med hannhundeiere: Rune Bergdal Eli med Kamvantnet’s Fant og «lille klone» Pilgrim av Valhall og Ronny Vareide med Solfallias EA Neo. Det var en skikkelig flott treningstur der jeg fikk et lite glimt av hva som bor i Pilgrim. <3 Gode treningspartnere er gode å ha for det blir fort kjedelig å trene alene hele tiden.

Tilslutt vil jeg bare skrive at vi er virkelig privilegerte som har så gode hunder selv og fantastiske valpekjøpere som virkelig legger ned mye jobb og mange timer med trening for å få til hundene sine og ikke minst uvurderlige hannhundeiere med flotte hunder som viser oss så stor tillit med å la oss få bruke deres hannhunder i avl. Vi gleder oss til å følge utviklingen av både vårt eget og andres gode oppdrett videre gjennom de neste årene og vi vil med dette ønske dere alle sammen et fantastisk godt nyttår i 2021!