04.Nov har vi vært på Ultralydundersøkelse med Norberta og fått bekreftet at hun er drektig med minst 3 foster. Drektighet kan med sikkerhet fastslås ved hjelp av ultralyd tidligst 28 dager etter paring. Påliteligheten til drektighetsdiagnostikken er høy i følge Anicura.no. 

Hunder går drektige i ca 63 dager, eller 9 uker. Så forventet termin for Norberta er 9.Desember. Ca. 3 uker etter eggløsningen fester eggene seg i livmoren. Noen tisper blir  kvalme da, Norberta har vist tegn på kvalme og dårlig matlyst så jeg var ganske sikker på at hun var drektig før undersøkelsen. Hun har også blitt noe roligere og sover mer enn vanlig, i tillegg ser vi fysiske endringer, som at pattene er rødere og at de har blitt litt større.

Dag 40 i fosterets utvikling, 65 mm store ca. Bukveggen ved navlen vokser sammen. Klørne dannes på alle tær. Hofteben er komplett bruskdannet, men hoftebenets leddskål dannes ikke før flere uker etter fødselen. Dag 45 i fosterets utvikling, 86 mm . Fargemarkeringene kommer til syne, og pelsen begynner å vokse. Forkalkninger av de nedre premolarer, videreutvikling av knokler i hvirvelsøyle og bekken.

Ved dag 45 begynner skjelettet å mineraliseres slik at det er mulig å ta røntgen for å telle antall fostre. Det er likevel ikke alltid så lett å se hvor mange de er på slike røntgenbilder. Det er greit å vite ca hvor mange valper man kan forvente seg for å ha kontroll på om alle er kommet ut under fødselen.